Euromenjars

Moussaka

Moussaka

La mussaca és un plat tradicional i cremós de la cuina grega cuinada al forn, molt similar a la lasanya italiana per la distribució dels ingredients en capes, principalment fet d’albergínies amb tomàtiga, carn picada i beixamel; pot ser coronat amb formatge. La seva riquesa culinària per multitud d’ingredients que la componen, la fan un plat únic. La mussaca es pot trobar a qualsevol taverna o restaurant de Grècia.

 

Ha estat aquesta recepta grega la que més s’ha conegut a Occident, tot i que no va arribar a Grècia fins al 1920 procedent d’altres territoris que estigueren sota el domini de l’Imperi Otomà. 

En el vídeo, extret del programa “Karakia” de TV3, es mostra la preparació totalment casolana d’una clàssica moussaka.

 

© 2021 Euromenjars

Theme by Anders Norén

CC lisence

Wapps Logo

Don dominio

Política de privadesa i galetes.

Jose, Noa, Toni R. i Toni M.

Ies Felanitx, 2021