Euromenjars

Goulash

El goulash és una sopa d’origen hongarès de carn de bou (podem utilitzar vedella si no ens agrada el bou, però l’autèntic porta bou) amb cebes i paprika, amb un acompanyament a part de patates cuites.

 

El goulash deu aquest nom als pastors de bous magiars que es deien gulyas. El seu origen es remunta al segle IX, abans que es fundés l’estat hongarès, quan les tribus nòmades necessitaven d’una alimentació adaptada a la forma de vida que portaven. El goulash es prepara tradicionalment en un calder especial que es diu (el bogracs). L’aspecte és semblant al de la carn estofada o ragú, encara que també hi ha la sopa de goulash. Es considera com un menjar casolà i senzill, a causa de que requereix només una mica d’atenció al començament de la seva preparació, a més d’estar compost per simples trossos de carn. L’únic problema que presenta aquest plat és el llarg temps de cocció de la carn. Malgrat la seva senzillesa i dels seus orígens humils, sol servir-se en la majoria dels restaurants. Hi ha una gran varietat de goulash depenent de la regió. Sol estar acompanyat de patates al vapor, amanida de patata o verdures i sobretot pa.

En el vídeo, del programa “Karakia” de TV3, es mostra la recepta d’una de les moltes de les maneres variants de la goulash.

© 2022 Euromenjars

Theme by Anders Norén

CC lisence

Wapps Logo

Don dominio

Política de privadesa i galetes.

Jose, Noa, Toni R. i Toni M.

Ies Felanitx, 2021