Euromenjars

Francesinha

Francesinha

La francesinha és un plat portuguès que bàsicament és un croque-monsieur, però té més capes de formatge i carn, després es cobreix amb una salsa picant lleugera. Per tant, es tracta d’una llesca de pa de motlle torrada, farcida de diversos tipus d’embotits i carn. Després és recoberta amb una altra llesca de pa de motlle torrada i amb talls de formatge, i en alguns casos se li afegeix un ou fregit. Es serveix amb un acompanyament de patates fregides. Aquest plat és molt apreciat pels portuguesos, especialment a Porto, ja que va ser la ciutat pionera on va néixer.

 

Aquest sandvitx ha estat creat per Daniel David Silva, un cuiner emigrant que va retornar de França durant la dècada dels anys 60. Existeix certa controvèrsia sobre el seu origen. És un plat contundent, i que alguna gent acostuma a prendre a l’esmorzar o com a sopar.

En el vídeo, del programa culinari “Karakia” de TV3, es mostra el procés de cuinat d’aquest plat típic de la ciutat de Porto: la francesinha.

Un dels restaurants més emblemàtics per la seva francesinha s’anomena O Tacinho i es troba a Lisboa, on el seu propietari va dur aquest plat amb si des de Porto.

© 2022 Euromenjars

Theme by Anders Norén

CC lisence

Wapps Logo

Don dominio

Política de privadesa i galetes.

Jose, Noa, Toni R. i Toni M.

Ies Felanitx, 2021