Euromenjars

Foie gras

El foie gras és una especialitat culinària molt apreciada en la gastronomia occitana, que França ha apropiat i ha donat a conèixer, feta amb el fetge d’oca o d’ànec que ha estat sobrealimentat. Els fetges d’aquestes aus disposen d’una capacitat natural per a acumular-hi greix que posteriorment utilitzen per a les seves llargues migracions. El foie gras per ser considerat així, el fetge d’aquestes aus han de pesar com a mínim 250 grams en el cas dels ànecs i 400 grams en el de les oques. 

 

Això es pot trobar en totes les taules durant les celebracions de Nadal i Any Nou. Encara que el món associa aquesta especialitat amb França, la tradició d’engreix de les oques es remunta a l’antiguitat. La millor manera de provar-ho és en un tros de brioix amb una mica de ceba o melmelada de figues.

En els vídeos, del programa “Karakia” de TV3, es mostren les passes a seguir per aconseguir un autèntic foie gras, on al primer es mostra la recepta d’una varietat coneguda com a mit-cuit de canard. En el segon es mostra el resultat i presentació clàssica del foie gras.

© 2021 Euromenjars

Theme by Anders Norén

CC lisence

Wapps Logo

Don dominio

Política de privadesa i galetes.

Jose, Noa, Toni R. i Toni M.

Ies Felanitx, 2021