Euromenjars

Fabada

Fabada

La fabada asturiana és el bullit tradicional de la cuina asturiana elaborat amb mongetes blanques (en asturià, fabes), embotits com el xoriço i la botifarra asturiana, i amb porc.

 

El consum i degustació de “fabes” es remunta a Astúries al segle XVI, se sap amb certesa que es plantava al territori asturià i algunes d’elles es consumien.

La varietat més habitual que s’empra en la fabada és la que s’anomena “de la Granja”, una varietat suau i mantegosa apropiada per a aquest plat. El cultiu d’aquesta varietat ocupa a Astúries prop de 2500 hectàrees.

La recepta tradicional de la fabada revela un origen humil ja que els ingredients així ho mostren ,però, cal considerar que tot i que les faves són un ingredient purament rural, es té la creença que la fabada neix a les ciutats.

La primera referència escrita a la fabada apareix en el diari asturià de Gijón El Comerç a l’any 1884; encara que no esmenta la recepta.

Pots trobar la recepta aquí.

© 2021 Euromenjars

Theme by Anders Norén

CC lisence

Wapps Logo

Don dominio

Política de privadesa i galetes.

Jose, Noa, Toni R. i Toni M.

Ies Felanitx, 2021