Euromenjars

Currywurst

Currywurst

El currywurst és una salsitxa alemanya cuita o rostida. La majoria de les vegades se serveix tallada en llesques i va acompanyada de salsa kétchup o salsa de tomàtiga  i curri en pols. L’acompanyament d’aquesta plat solen ser uns panets típics alemanys (anomenats Semmel) o unes simples patates fregides.

Tant Berlín com Hamburg afirmen haver inventat el currywurst. Tot i això, només Herta Heuwer de Berlín, va sol·licitar una patent. Presumptament, un dia es va avorrir tant al seu snack-bar al Stuttgarter Platz que va començar a crear una salsa amb tomàtiga i espècies, va tallar a trossos una salsitxa bullida i les va guarnir amb la seva salsa de tomàquet, que va patentar deu anys després amb el nom de “Chillup”. Es diu que es va endur la recepta a la tomba. A Berlín també hi ha el museu alemany currywurst, que proporciona informació sobre història, llegendes i fets interessants sobre el popular aperitiu. 

La novel·la d’Uwe Timm “El descobriment del Currywurst” parla de la versió d’Hamburg. En ella, explica la història de la protagonista fictícia Lena Brücker, que, després de la Segona Guerra Mundial i un tràgic amor per un desertor, va començar a negociar per si mateixa amb un snack-bar i, finalment, va preparar el primer currywurst. En qualsevol cas, l’autor afirma haver menjat un currywurst al berenador d’una dona al Großneumarkt d’Hamburg ja el 1947.

Pots trobar la recepta aquí

© 2021 Euromenjars

Theme by Anders Norén

CC lisence

Wapps Logo

Don dominio

Política de privadesa i galetes.

Jose, Noa, Toni R. i Toni M.

Ies Felanitx, 2021